Søg
Close this search box.

4100 Ringsted (Kværkeby)

Halberg & Olsen Innovation er i øjeblikket i gang med at udvikle byggeretsgivende lokalplan på dette bynære projektareal i den nordlige del af Kværkeby.

Projektareal
0
Vejl. byggerets m²
0
Vejl. bebyggelses %
0 %
Boliger
0 stk.
Tæt/Lav boliger
0 stk.
Kompaktparceller
0 stk.

Beskrivelse af projekt

Et plan over projektområdet er etableret med fokus på at tilbyde en blanding af tæt-lav og åben-lav boligbebyggelser, således at beboerne kan vælge den boligtype, der passer bedst til deres livsstil. Bygningerne er placeret nøje, forholder sig til landskabet og sikrer en let adgang til og fra området med gode stiforbindelser. Den visuelle forbindelse til det omkringliggende landskab og bækken styrkes ved, at orientere mulige bygningsmasser med udsigt til naturen og integrere udendørs terrasser og haver.

Der sikres en naturlig forbindelse mellem den nye og eksisterende by.

Området er struktureret med den eksisterende vej, Bøstofte, som stamvej, hvorfra vores boligveje udspringer. 

Opholdsarealer

Vores projektområde byder på forskellige boligtyper, hvor der er lagt særligt vægt på at skabe sociale relationer mellem beboerne. Vi har opnået dette ved at etablere en række opholdsarealer, der binder klyngerne sammen. Der tilbydes forskellige grader af privatliv og samvær, fra intime rum mellem zoneskellet til større fællesområder.

De store fælles opholdsarealer er skabt som “indre haverum”, der ligger på bagsiden af bebyggelserne og giver en intim og havelignende karakter. De større landskabsrum omkring regnvandsbassinet er åbne og rummelige med masser af plads til leg og rekreation. Alle opholdsarealer er forbundet gennem et netværk af stier.

Alt det ubebyggede areal og rekreative stier omkranses af smuk beplantning af græs, vildt græs og træer som indbyder til ophold. Der kan opføres mindre bygninger på friarealerne, såsom bålhytter og legehus, hvor møder kan opstå.  

Kværkeby og omegn

Kværkeby er et enestående bysamfund beliggende i en rolig og naturskøn del af landet, som byder på masser af fællesskab og kulturel rigdom. Byens 600 indbyggere kan nyde godt af en lang række faciliteter, herunder kirke, foreningsliv og mindre erhvervsvirksomheder.

For de yngste indbyggere er Kværkeby Friskole placeret i den rolige del af byen, syd for centrum. Med sin bekvemme beliggenhed og adgangsmuligheder er Kværkeby et attraktivt sted for at bosætte sig for alle generationer.

Lokalplanstadie: Vedtaget

Har du spørgsmål til dette projekt, så kontakt os

Anette Ladefoged

Udviklingschef

28430543

al@halberg-olsen.dk

Morten Olsen

Adm. Direktør

61133399

mo@halberg-olsen.dk