Søg
Close this search box.

7330 Brande

Halberg & Olsen Innovation er aktuelt i gang med at udvikle byggeretsgivende lokalplan på dette bynære projektareal lige syd for Brande.

Projektareal
0
Vejl. byggerets m²
0
Vejl. bebyggelses %
0 %
Boliger
0 stk.
Tæt/Lav boliger
0 stk.
Åben/Lav boliger
0 stk.

Beskrivelse af projekt

En transformation af det nuværende landbrugsareal i Brande er påbegyndt, hvor et nyt og moderne boligområde er under udvikling. Projektet er designet til at rumme forskellige boligtyper, herunder åben-lav og tæt-lav bebyggelser. En mulig plan er at opføre 30 parcelhuse og 179 rækkehuse med egen parkering på grunden.

Stamvejen går tværs gennem projektområdet og deler området op i to. Det forventes, at stamvejen på sigt kan blive udvidet ved etablering af nye boligområder på nord- og nordvest siden.

Boligområdet er struktureret med tætte og varierende boligklynger, intime byrum imellem og private haver. Placering af boligerne er baseret på eksisterende landskab og terræn, hvilket er udmundet i organiske og stringent placerede boligmasser. Et regnvandsbassin er etableret på nordsiden, som et centralt mødested og samtidig opsamler regnvandet i et lavpunkt. Bebyggelsen vest for stamvejen og højest i terrænet kan opføres i op til to etager, mens bebyggelsen øst for stamvejen kun kan opføres i én etage (der er på tegningen kun tegnet 1 plan). Dette vil medvirke til at fremhæve bebyggelsens skala i forhold til landskabet. 

Byrum & byliv

Fælles grønne områder mellem boligklyngerne skal indbyde beboerne til udendørs ophold og styrke det lokale fællesskab. Børnene i området vil have nem adgang til både eksisterende og nye grønne områder, som giver adgang til leg og bevægelse i trygge omgivelser.

Der udlægges et stisystem, der skal binde hele området sammen på tværs af grønne kiler mellem klyngerne. Fri- og opholdsarealerne vil blive præget af den nærliggende skov-, eng- og hedebevoksning, og læhegnene vil blive bevaret og integreret naturligt i de grønne områder mellem boligklyngerne.  

Brande by og omegn

Brande er en by beliggende i den vestlige del af Jylland i Danmark. Byen er en del af Ikast-Brande Kommune og har en befolkning på omkring 7500 indbyggere. Brande er kendt for at huse større virksomheder og har en række kulturelle seværdigheder, såsom Brande Museum, Sct. Peders Kirke mm.

Halberg & Olsen udvikler et landområde på Hyvildvej Vest Brande, hvor en række værdier og faciliteter i nærheden kan gøre projektområdet til en attraktiv beliggenhed for beboere. Dette inkluderer offentlige transportforbindelser, skoler, butikker, parker, som ligger kun få kilometer fra området. 

Lokalplanstadie: Under udarbejdelse

Har du spørgsmål til dette projekt, så kontakt os

Anette Ladefoged

Udviklingschef

28430543

al@halberg-olsen.dk

Morten Olsen

Adm. Direktør

61133399

mo@halberg-olsen.dk