Søg
Close this search box.

4690 Haslev

Halberg & Olsen Innovation er en del af at udvikle byggeretsgivende lokalplan på dette bynære projektareal i den sydlige del af Haslev.

Projektareal
0
Vejl. byggerets m²
0
Vejl. bebyggelses %
0 %
Boliger
0 stk.
Tæt/Lav boliger
0 stk.
Åben/Lav boliger
0 stk.

Beskrivelse af projekt

Delområdet består af 3 boligstræder, hvor der opføres en blanding af åben-lav og tæt-lav boligbebyggelser, herunder parcelhuse, dobbelthuse og rækkehuse. Der er planlagt et fælleshus, som kan bruges af områdets fremtidige beboere.  

Boligstræderne udgør en lokal landsbygade og skaber rammerne for et levende boligområde. Ligeledes vil de blandede boligtyper og den nære adgang til friarealerne styrke det sociale liv. Haver og facader langs stræderne er med til at skabe det rumlige vejforløb med den tydelig defineret gadeforløb og ensartet belægning af forhaver og boligvejen.

For hvert boligstræde er bebyggelsen udformet med en åbning ud til en lokal ”kvarterplads”, der skaber et mødested for beboerne.

Et eksempel på udnyttelse af lokalplanen ses i det ovenstående, hvor der er planlagt boliger i forskellige størrelser, både i et og to plan.

Rekreative arealer

Bygningsmasserne er placeret langs boligstræderne, hvor tæthed og rum skaber kvalitet. Bygningerne har en facade mod boligstræderne og en baghave mod det urbane rum.

Der er lagt vægt på at skabe gode rammer for fællesskab og social bæredygtighed gennem tætte forløb, tætte bebyggelser og imødekommende rekreative arealer. Kvarterpladserne i de enkelte stræder fungerer som fælles friarealer og kan anvendes til vejfester, fælles have, sport og ophold. Pladserne forbindes på tværs af områdets stiforløb for nem tilgængelighed til fods.

Friarealerne mellem boligstræderne er dedikeret til fælles friarealer med landskabelig karakter som inkluderer legepladser, regnvandsbassiner mm.

Haslev by og omegn

Haslev er en mindre by beliggende på Midtsjælland. Byen har omkring 12.000 indbyggere og ligger i Faxe Kommune.

Projektområdet er et opdyrket jordbrugslandskab i den sydlige del af Haslev, som ligger i nærheden af skole, dag- og idrætsinstitutioner, dagligvarebutikker, tankstation og offentlige transport. Området tilslutter Bråbyvej med et stisystem til skole og midtby.

Lokalplanstadie: Under udarbejdelse

Har du spørgsmål til dette projekt, så kontakt os

Anette Ladefoged

Udviklingschef

28430543

al@halberg-olsen.dk

Morten Olsen

Adm. Direktør

61133399

mo@halberg-olsen.dk