Søg
Close this search box.

4295 Stenlille

Halberg & Olsen Innovation er aktuelt i gang med at udvikle byggeretsgivende lokalplan på dette bynære projektareal lige nord for Stenlille.

Projektareal
0
Vejl. byggerets m²
0
Vejl. bebyggelses %
0 %
Boliger
0 stk.
Tæt/Lav boliger
0 stk.
Åben/Lav boliger
0 stk.

Beskrivelse af projekt

Der er lagt særlig vægt på at skabe en landskabelig oplevelse i projektområdet i Stenlille. Dette er opnået ved at tilpasse boligerne efter det kuperede terræn og reducere vejarealerne for at skabe mere plads til fælles parkering og større friarealer. Der er også lagt vægt på at fremme fællesskabet gennem opholdsarealer og legepladser, hvor man er tæt på naturen.

Friarealerne ligger mod Galtebjerggrøften og er opdelt i mindre zoner med rekreative stier imellem.

I den sydlige del af området vil et regnvandsbassin med beplantning langs bassinkanterne være et enestående naturligt element.

Bebyggelse

Boligerne placeres hensigtsmæssigt, så de følger landskaber og sikrer niveaufri adgange for beboerne. Området er opdelt i to dele for at skabe variation i arkitekturen gennem forskellige materialer, farver og tagformer. Hver gruppe har sit eget ensartede udtryk, der adskiller sig fra den anden gruppes udtryk. Der bygges tæt-lav boliger, herunder dobbelthuse og rækkehuse, for at tiltrække en bred målgruppe, herunder enlige, singler med børn og børnefamilier.

Beboerne vil have mulighed for at gå ture inden for boligområdet, deltage i fælles nyttehaver, fælles gymnastik på engen eller lege på legepladsen. Området er disponeret med henblik på at motivere beboerne til at dyrke fysiske og mentale aktiviteter sammen med deres naboer.

De grønne områder består af klippede græsarealer og naturarealer med enggræs og fritvoksende lav beplantning. Disse områder trives med plantearter, der tiltrækker bier og sommerfugle for at fremme biodiversiteten og skabe en blød overgang til markerne mod øst.

Stenlille by og omegn

Stenlille er en by på Sjælland i Holbæk Kommune. Der er 3500 indbyggere og byen er kendt for sin historiske bymidte med gamle huse, kirken og den gamle bro over Tuse Å. Stenlille er omgivet af smuk natur, herunder skove og søer.

Fra projektområdet er der kun 1,3 km til skole, 600 m til den nærmeste dagligvarebutik og 1,3 km til sportsfaciliteter. 

Lokalplansstadie: Vedtaget

Har du spørgsmål til dette projekt, så kontakt os

No team members selected for this project